Τι πρέπει να κάνετε αν ξεσπάσει πυρκαγιά από ηλεκτρικό ρεύμα, ilektrologoi24h

Τι πρέπει να κάνετε αν ξεσπάσει πυρκαγιά από ηλεκτρικό ρεύμα;
Τι πρέπει να κάνετε αν ξεσπάσει πυρκαγιά από ηλεκτρικό ρεύμα, ilektrologoi24h

Οικιακές πυρκαγιές είναι ένα από τα πιο τρομακτικά και καταστροφικά πράγματα που μπορούν να βιώσουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού. Εκτός από τη πιθανότητα να καταστραφεί πλήρως το ακίνητο, υπάρχει και ο κίνδυνος ακραίων τραυματισμών σε εσάς και την οικογένειά σας.

Οι ηλεκτρικές πυρκαγιές μπορούν φαινομενικά να προκληθούν από το πουθενά, καθώς υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να ξεκινήσει μια φωτιά από ηλεκτρικό ρεύμα. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτών των τραγωδιών, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρολογικές πυρκαγιές που μπορεί να μην είναι προφανείς για τον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού.

Πρόληψη ηλεκτρολογικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με την Εθνική Πυροσβεστική Ένωση στις ΗΠΑ, περίπου 47.700 οικιακές πυρκαγιές που αναφέρθηκαν στις πυροσβεστικές μονάδες των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν αποτέλεσμα κάποιου είδους ηλεκτρικής βλάβης ή δυσλειτουργίας που οδήγησε σε ανάφλεξη (το 2011). Δυστυχώς δεν  υπάρχουν στατιστικά για την Ελλάδα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες ή από τους ηλεκτρολόγους στην Αθήνα. Πολλές από αυτές τις πυρκαγιές οδηγούν σε τραυματισμούς και θανάτους και προκαλούνται από οποιοδήποτε ηλεκτρικό εξάρτημα, όπως:

 • Καλωδίωση και συναφής εξοπλισμός
 • Φωτιστικά, λάμπες (λαμπτήρες)
 • Πρίζες, πολύπριζα
 • Μετασχηματιστές και τροφοδοτικά

 Η πρόληψη των ηλεκτρικών πυρκαγιών είναι τόσο απλή όσο η διασφάλιση ότι το ηλεκτρικό σας σύστημα είναι ασφαλές, αλλά για πολλούς, αυτό δεν είναι μια εργασία, που χρήζει άμεσης προσοχής. Το πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν κινδυνεύετε είναι να εξοικειωθείτε με αυτά τα κοινά προειδοποιητικά σημάδια:

Παλαιά καλωδίωση ή ηλεκτρική καλωδίωση με φθορές

Οι περισσότερες ηλεκτρικές καλωδιώσεις έχουν διάρκεια ζωής περίπου από τριάντα έως σαράντα, αλλά περίπου το ένα τρίτο των σπιτιών στην Αθήνα είναι πάνω από πενήντα χρονών. Εάν η καλωδίωση του σπιτιού σας είναι παλαιά ή φθαρμένη, θα παρατηρήσετε κάποια προβλήματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε:

 • Οι ασφαλειοδιακόπτες «πέφτουν» επανειλημμένα
 • Οι ασφάλειες συχνά «καίγονται»

Αυτά όλα προορίζονται να είναι προσωρινές λύσεις και αν είναι κάτι από τα παραπάνω είναι συχνό φαινόμενο στο δικό σας σπίτι, πιθανότατα διατρέχετε κίνδυνο ηλεκτρικής φωτιάς και πρέπει να προγραμματίσετε να γίνει εγκατάσταση νέας καλωδίωσης σε όλο το σπίτι.

Καλωδίωση αλουμινίου

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970, η καλωδίωση αλουμινίου ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο. Δυστυχώς, το αλουμίνιο οξειδώνεται πολύ γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση. Αυτού του είδους η καλωδίωση είναι επαρκής για μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχει διάρκεια ζωής που κάνει η καλωδίωση από χαλκό - και μόλις αυτή είναι διαβρωμένη, είναι μόνο θέμα χρόνου να προκληθεί φωτιά από ηλεκτρικό ρεύμα.

Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε εκ νέου νέα καλωδίωση σε όλο το σπίτι σας ή μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε χαλκό μόνο στις πρίζες, ηλεκτρολογικό πίνακα και τους διακόπτες ρεύματος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι σημαντικό να έχετε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο να επιθεωρήσει την καλωδίωση σας και να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές.

Σφάλματα ηλεκτρικού τόξου

Ηλεκτρικό τόξο είναι μια εκφόρτιση μεταξύ στερεών ηλεκτρικών αγωγών ή ηλεκτροδίων μέσω αερίου, που παρουσιάζει μικρή πτώση τάσης αλλά ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα ρεύματος. Το αέριο στον χώρο μεταξύ των ηλεκτροδίων μετατρέπεται σε έναν ηλεκτρικό αγωγό καθώς έχει ιοντιστεί από το ηλεκτρικό ρεύμα.
Πηγή: Wikipedia

Ηλεκτρικό τόξο μπορεί να προκληθεί πολύ εύκολα: μπορεί να συμβεί επειδή ένα δέντρο πέφτει σε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας ή γιατί έχετε κάνει μικρή βλάβη στην καλωδίωση, ενώ βάλατε ένα ράφι στον τοίχο με βίδες ή πολύ απλά να υπάρχει χαλαρή σύνδεση σε μια ηλεκτρολογική πρίζα.

Ανεξάρτητα από την αιτία, τα ηλεκτροκά τόξα παράγουν θερμοκρασίες άνω των 4.000 °C, αλλά ευτυχώς μπορούν να προληφθούν. Οι Διατάξεις Εντοπισμού Σφάλματος Ηλεκτρικού Τόξου ή αλλιώς AFDD (Arc Fault Detection Device) μπορούν να ανιχνεύσουν τα τόξα και να κόψουν το κύκλωμα πριν υπερθερμανθεί.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν έχετε Διατάξεις Εντοπισμού Σφάλματος Ηλεκτρικού Τόξου όπου τα χρειάζεστε στο σπίτι σας, καλέστε έναν ηλεκτρολόγο στην Αθήνα για έλεγχο ηλεκτρολογικής ασφάλειας. Ειδικά αν ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι, αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν εύκολα να αποτρέψουν μια καταστροφή.

Τι να κάνετε αν τελικά προκληθεί πυρκαγιά από ηλεκτρικό ρεύμα

Ας ελπίσουμε ότι έχετε λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα που μπορείτε και χρησιμοποιείτε την ηλεκτρολογική σας υποδομή με ασφάλεια. Ωστόσο, αν συμβεί μια ηλεκτρική φωτιά, θα πρέπει να ξέρετε πώς να τη σβήσετε.

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ποτέ να μην επιχειρήσετε να σβήσετε μια ηλεκτρική φωτιά με νερό. Η ηλεκτρική ενέργεια από τη φωτιά μπορεί να ταξιδέψει μέσα από το νερό και ενδεχομένως να πάθετε ηλεκτροπληξία. Επίσης, διατρέχετε τον κίνδυνο να επιδεινώσετε την πυρκαγιά.

Εάν μπορείτε να το κάνετε έγκαιρα, αποσυνδέστε τη συσκευή που προκαλεί τη φωτιά για να αποκοπεί από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Εάν δεν μπορείτε να αποσυνδέσετε τη συσκευή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν πυροσβεστήρα με την ένδειξη A-B-C, ο οποίος έδειξε ότι είναι αποτελεσματικός σε περίπτωση πυρκαγιάς που περιλαμβάνει συνηθισμένα εύφλεκτα υλικά, εύφλεκτα υγρά και ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Δεν είναι όλα τα χημικά κατασταλτικά αποτελεσματικά κατά της ηλεκτρικής φωτιάς, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο πυροσβεστήρας σας είναι. Αν η φωτιά εξαπλωθεί, αφήστε αμέσως το σπίτι σας και επικοινωνήστε με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Πώς αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο;

Έχουμε συνεργεία με διασπορά στο κέντρο αλλά και όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο. Έτσι μπορούμε να εξυπηρετούμε το καταναλωτικό κοινό σε ελάχιστο χρόνο. Αρκετές φορές έχουμε και τα ανταλλακτικά που απαιτούνται.

Να δούμε ένα παράδειγμα της αρχιτεκτονικής μας στις υπηρεσίες Ηλεκτρολόγου σε Αθήνα αλλά και περιφερειακά;

Υπάρχει διαθέσιμος ηλεκτρολόγος στο Περιστέρι για υπηρεσίες όπως:

 1. Επισκευές τηλεοράσεων Περιστέρι.
 2. Αλλαγή πίνακα, πιστοποιητικά ΔΕΗ.
 3. Επισκευή ψυγείου αλλά και επισκευές υπολογιστών.

Παρόμοια με τα παραπάνω υπάρχει τεχνικός ηλεκτρολόγος με Ηλεκτρονικό για το κέντρο της Αθήνας. Έτσι στην αναζήτηση Επισκευή τηλεόρασης Τιμές θα μας βρείτε πολύ ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά!

Επίσης οι τιμές μας για Ηλεκτρολόγο που ζητάτε είναι τίμιες!

Πράγματι, δεν γράφουμε 25 ευρώ το κόστος ανταλλακτικού αλλά της εργασίας μας. Υπάρχουν και ανταλλακτικά που στοιχίζουν μόνο μισό (0,50) Ευρώ. Εξυπακούεται ότι δεν θα γράφαμε ποτέ την έκφραση από μισό Ευρώ. Αντίστοιχα όταν γράφουν άλλοι από 10€ θεωρούμε ότι απλά παραπλανούν το κοινό.

Τι συμβουλεύουμε τους καταναλωτές;
 1. Να ζητάτε αποδείξεις.
 2. Να επιμένετε να πάρετε εγγύηση επισκευής.
 3. Στην απόδειξη να αναγράφεται ρητά το ΑΦΜ του επαγγελματία. Υπάρχουν και διάφοροι χωρίς άδεια λειτουργίας. Θα εμπιστευτείτε τη ζωή σας στα χέρια ανειδίκευτων;

Σχετικές Υπηρεσίες


Σπουδές Ηλεκτρολόγου, Επάγγελμα Ηλεκτρολόγου

Σπουδές Ηλεκτρολόγου, Επάγγελμα Ηλεκτρολόγου

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε κάποιους τρόπους που μπορείτε να κάνετε σπουδές Ηλεκτρολόγου και να ξεκινήσετε την καριέρα σας σε αυτό το επάγγελμα.

Ηλεκτρολόγος: Κορονοϊός, Μείνετε ασφαλείς

Ηλεκτρολόγος: Κορονοϊός, Μείνετε ασφαλείς

Ηλεκτρολόγος: Κορονοϊός και μήνυμα Μείνετε ασφαλείς συμβιβάζονται απόλυτα σε όλο μας το δίκτυο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρολογικών Εργασιών.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Δείτε πιο κάτω μία Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΦΥΛΛΩΝ, NO FROST

Δείτε και την επόμενη Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ, ΔΙΦΥΛΛΩΝ, NO FROST και κάντε πάλι κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ
SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, TV

Δείτε και την αξιόλογη Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, TV και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ
SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΟΜΠΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

Δείτε και την τελαυταία Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΟΜΠΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟΥ ΑΘΗΝΑ και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΟΜΠΑΣ ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ ΑΘΗΝΑ

Τελευταία ενημέρωση:

07 Απριλίου 2024

από:

Λαμπροπούλου Ευτυχία

F.A.Q. - Ερωτήσεις με απαντήσεις

Για Ηλεκτρολόγο στην Αθήνα και όλη την Αττική καλέστε στο 2130905855. Για εργασίες στο Βόλο καλέστε 24h στο 2421200365. Τι είναι καλό για την άμεση εξυπηρέτηση; Να μην έχετε πανικό, διότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει η κατάλληλη λύση. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Καλέστε στο Τηλεφωνικό μας κέντρο: 213 0905855 χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζετε από ηλεκτρολογικά ζητήματα. Για αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Κάθε υπάλληλος έχει τις απαραίτητες γνώσεις για την προσέγγιση κάθε περιστατικού με το βέλτιστο τρόπο. Πριν δείτε τις επόμενες ερωταπαντήσεις να έχετε στο νου σας ότι είμαστε εδώ να δώσουμε λύσεις. Πάντοτε μετά από λίγες διευκρινιστικές ερωτήσεις στο τηλεφωνικό μας κέντρο, εντοπίζεται ο βέλτιστος τρόπος. Αρκετές φορές δίνεται λύση χωρίς να γίνει επέμβαση από μας, αν και εφόσον είναι κάτι πολύ απλό. Ένα τηλεφώνημα δεν στοιχίζει τίποτα. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας! Δείτε και τα επόμενα ερωτήματα, που έχουν προκύψει στη συσσωρευμένη και πολυετή πορεία μας στο χώρο των ηλεκτρολογικών εργασιών!

Θα επιλέξετε Ηλεκτρολόγο Αθήνας για μία σειρά λόγους όπως είναι: Τιμές Ηλεκτρολόγου από 25 Ευρώ 24h. Αξιοπιστία, Εμπειρία, Υψηλό αίσθημα ευθύνης, Υπηρεσίες με ISO και επιπλέον πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ακόμη, αν πράγματι σας ενδιαφέρει να δείτε τη στατιστική διασπορά των κλήσεων ανά υπηρεσία Ηλεκτρολόγου κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο: Γράφημα 2.

Ναι ο όμιλός μας λειτουργεί απρόσκοπτα και στην Αθήνα όλες τις μέρες του χρόνου και τις αργίες. Κατά συνέπεια θα αναλάβουμε και το δικό σας περιστατικό από 25 Ευρώ με περίσσεια φροντίδα. Επίσης κρατάμε στατιστικά κλήσεων στο οργανωμένο μας τηλεφωνικό κέντρο. Συνεπώς λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες αιχμής και τις περιοχές μεγάλης ζήτησης φροντίζουμε ανάλογα την οργάνωση των συνεργείων μας. Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο, ώστε να πλοηγηθείτε πιο πάνω στον ΠΙΝΑΚΑ 1.

Επισκευάζουμε όλες τις μάρκες οικιακών συσκευών που κκλογορούν στην Ελλάδα. Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο, ώστε να πλοηγηθείτε πιο πάνω στον ΠΙΝΑΚΑ 2. Εκτός από την Αθήνα αναλαμβάνουμε περιστατικά κατ' οίκον σε όλον το νομό Αττικής, κέντρο athinas Βόλο και Ηράκλειο Κρήτης.

Ναι στο τηλεφωνικό μας κέντρο 2130905855 θα εξυπηρετηθείτε για Σέρβις Ψυγείων στην Αθήνα αλλά και μία σειρά άλλες υπηρεσίες επισκευών.

Καταρχήν δηλώνουμε ότι αναλαμβάνουμε και επισκευάζουμε όλες τις μάρκες που κυκλογορούν στην Ελληνική και ξένη αγορά. Καλέστε μας για να εξυπηρετηθείτε για Επισκευές Πλυντηρίων στην Αθήνα με συνέπεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Το κόστος για σέρβις πλυντηρίων είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Από την ποιοτική μας εργασία από τη μία θα μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος και από την άλλη θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Για μας οι επισκευές ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών είναι μία από τις υπηρεσίες αιχμής.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και στην Αθήνα εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Όλα μαζί εντάσσονται στο σχέδιο Χ.Α.Μ. Τι σημαίνει X.A.M.; Αυτά είναι τα αρχικά του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας: Πλένουμε τα Χέρια, Κρατάμε Αποστάσεις και Φοράμε Μάσκα. 1. Απαιτείται χρήση μάσκας. 2. Το προσωπικό φοράει πάντα Μάσκα. 3. Τηρούνται αποστάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο μας. 4. Διενεργούνται συχνά πυκνά rapid test. 5. Απαιτείται η απολύμανση των επιφανειών από το προσωπικό μεταξύ των επισκέψεων!

Η αλήθεια είναι ότι κανένας ασφαλιστής δεν κάνει έλεγχο σε μία επιχείρηση πριν εκδοθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ενδιαφέρεται για το κλείσιμο της συμφωνίας και την πληρωμή του. Συνεπώς, αν συμβεί κάτι στην επιχείρησή σας στην Αθήνα, τότε θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αν έχετε κάνει ερασιτεχνικές ηλεκτρολογικές εργασίες. Ως γνωστό οι ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν τα πάντα για να μην πληρώσουν. Συνήθως ζητάνε όλα τα έγγραφα, που πρέπει να έχετε καλά φυλαγμένα μετά από μία ζημιά. Μόνον έτσι θα μπορέσετε να αποζημιωθείτε.

Προφανώς, για να αποφύγει η ασφαλιστική εταιρεία την οικονομική ζημία, θα αναθέσει την υπόθεση σε εμπειρογνώμονες. Αλίμονο αν αποδειχθεί ότι είχε γίνει παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό ή χωρίς παραστατικό στο «σχέδιο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης»; Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα αποζημιωθεί η κατά τα άλλα «ασφαλισμένη επιχείρηση»; Απεναντίας θα διωχθεί ο πελάτης - συμβαλλόμενος για ενδεχόμενο δόλο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ενδεχομένως να πιστεύετε πως τα καταφέρνετε καλύτερα από κάθε ηλεκτρολόγο της σειράς. Μέχρι τώρα μπορεί να έχετε γλυτώσει πάρα πολλά έξοδα, διότι ανακατεύεστε ο ίδιος σε όλα τα ηλεκτρολογικής φύσεως ζητήματα. Αν όμως κατά λάθος γίνει το μοιραίο, ποιός θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη; Αν τραυματιστεί ένα από τα παιδιά σας ή και ένας επισκέπτης σας, ή ένας πελάτης σας, τότε ποιός θα κατηγορηθεί για αυτό; Ένας εξουσιοδοτημένος και έμπειρος ηλεκτρολόγος στην Αθήνα θα σας δώσει τις κατάλληλες λύσεις με ασφάλεια που διαρκούν στο χρόνο.

Ναι, είστε καλυμμένος για όλα όσα αναγράφει το συμβόλαιο. Στην περίπτωση όμως μίας ηλεκτρολογικής φύσεως αστοχίας, με αποτέλεσμα πυρκαγιά ή τραυματισμό από ηλεκτροπληξία, τα πράγματα περιπλέκονται. Ποιο είναι το σημείο κλειδί για αποζημίωση; Κάθε ασφαλιστική εταιρεία ζητάει αναλυτική περιγραφή εμπειρογνωμόνων, πριν σας αποζημιώσει. Αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό το εξής: Αν αποδειχτεί ότι εσείς ή κάποιος φίλος σας μη εξουσιοδοτημένος ηλεκτρολόγος έβαλε χέρι «στο ρεύμα» θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ: Σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία μάλλον θα επιρρίψει σε σας όλη την ευθύνη. Όχι μόνο θα σας καταγγείλει τη σύμβαση, ήτοι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά θα αξιώσει και αποζημίωση. Πριν βρεθείτε μπλεγμένοι καλό είναι να το σκεφτείτε διπλά και τριπλά πριν κάνετε επέκταση ηλεκτρολογικού πίνακα ή άλλες αλλαγές.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι λένε για εμάς οι πελάτες

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ