6 τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από επαγγελματία ηλεκτρολόγο

Έξι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από επαγγελματία ηλεκτρολόγο
6 τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από επαγγελματία ηλεκτρολόγο, ilektrologoi24h

Ο κ. Παπαλεξίου, Ηλεκτρολόγος με μεταπτυχιακό στο περιβάλλον, αναφέρει τα εξής: Ζούμε σε μια εποχή όπου τα αποθέματα ενέργειας έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να εξαντλούνται. Η περιβαλλοντική συνείδηση και αντίληψη πλέον θεωρείται απαραίτητο να διέπει κάθε μας πράξη. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν πλανήτη καθαρότερο, ομορφότερο και με αποθέματα ενέργειας.

Ένας απλός και μη περίπλοκος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι εξοικονομώντας ενέργεια. Όλοι μας σε καθημερινή βάση καταναλώνουμε ρεύμα και χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές. Είτε στο σπίτι μας είτε στην επιχείρησή μας, συνεχώς εξαρτόμαστε από το ρεύμα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το σπαταλάμε και να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας που θα κάνουν καλό και στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σας. Θα σας παρουσιάσουμε τους 6 κορυφαίους, που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα.

6 tips από Ηλεκτρολόγο: Εξοικονομήστε ενέργεια, γλυτώστε χρήματα!

Αν τρέμετε κάθε φορά που ανοίγετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού και φοβάστε τι θα δείτε, ίσως είναι ώρα να εφαρμόσετε κάποια βήματα για να εξοικονομήσετε και ενέργεια και χρήματα. Δεν χρειάζονται δύσκολες διαδικασίες. Πολύ απλά μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια με τους παρακάτω τρόπους:

1. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στον φωτισμό στο χώρο σας.

Ο φωτισμός που υπάρχει σε ένα σπίτι και σε ένα χώρο δεν συμβάλλει μόνο στην καθημερινή πρακτική και την αισθητική του. Μπορεί να επηρεάσει δραστικά και την υγεία σας, τη διάθεσή σας και την ψυχολογία σας. Αλλά επίσης, αν φωτίζεται λανθασμένα, μπορεί να ανεβάσει το λογαριασμό του ηλεκτρισμού στα ύψη. Σας συνιστούμε να αντικαταστήσετε όλες τις λάμπες του χώρου σας με λάμπες LED για την εξοικονόμηση ρεύματος και χρημάτων.

Τί γίνονταν παλαιότερα; Ο φωτισμός με λάμπες πυρακτώσεως υστερούσε σε πολλά σημεία. Είχαν πολλές απώλειες σε θερμότητα, μικρό κύκλο ζωής και κατανάλωναν πολλή ενέργεια. Ακολούθησαν οι λάμπες αλογόνου και φθορισμού που παρουσίασαν σημαντικά πλεονεκτήματα.

Τα τελευταία χρόνια μας όμως έχουν εισαχθεί οι λάμπες LED που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ηλεκτρολόγος LED φωτισμός
Ηλεκτρολόγος LED φωτισμός

 

Ένας ανασταλτικός παράγοντας ίσως αποτελεί η λίγο υψηλή τιμή τους, αλλά θεωρούμε πως αποτελούν μια σημαντική επένδυση για το μέλλον. Και η απόσβεση του κόστους σας θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα.

2. Απενεργοποιήστε τελείως τις συσκευές όταν δεν τις έχετε ανάγκη.

Στους χώρους μας και στα σπίτια μας όλοι διαθέτουμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές που καλύπτουν τις ανάγκες μας. Κάθε μία επιτελεί το σκοπό της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να λειτουργούν όλες ταυτόχρονα. Επίσης, πολλοί λανθασμένα πιστεύουν πως μια συσκευή αν βρίσκετε στην αναμονή ή αν δεν δουλεύει δεν καταναλώνει ενέργεια. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου αληθές. Ιδού μερικά παραδείγματα συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια δίχως να το ξέρετε:

  • Πολύμπριζο: ξέρουμε είναι εκνευριστικό να το ανοίγεις κάθε φορά που θα χρειαστεί να συνδέσεις κάτι αντί να παραμένει για πάντα ανοιχτό. Η ενέργεια όμως που καταναλώνεται, αν είναι μονίμως ανοιχτό, σπαταλείται αλόγιστα και ξοδεύονται χρήματα
  • Οθόνες υπολογιστών και συσκευών: Καλό θα ήταν κάθε φορά που έχετε τελειώσει τη δουλειά σας με μια συσκευή να την κλείνετε τελείως. Όχι να την βάζετε σε κατάσταση αναμονής ή ύπνου, αλλά να την τερματίζετε. Και αφού το κάνετε αυτό, καλό θα είναι να βλέπετε αν υπάρχουν φώτα και λυχνίες ανοιχτές πάνω τους. Κλείστε το φωτάκι της οθόνης της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του φούρνου μικροκυμάτων και της καφετιέρας. Όλα αυτά συσσωρεύουν και καταναλώνουν ενέργεια, εκεί που δεν το περιμένετε.

3. Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.

Καλό θα ήταν κάθε φορά πριν από κάθε σας αγορά να προσέχετε τις ενεργειακές αποδόσεις και απαιτήσεις της κάθε συσκευής. Τα τελευταία χρόνια έγινε τεράστια πρόοδος στον τομέα του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της κατασκευής συσκευών και εξοπλισμού που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια απ’ ό, τι παλαιότερα. Αν και τα σημερινά μοντέλα διαθέτουν περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, μειώνουν τις εκπομπές, βελτιώνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν τα κόστη.

Οικονομία στην ενέργεια
Οικονομία στην ενέργεια

 

Συνιστούμε να αναζητήσετε στα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε τη νέα ενεργειακή ετικέτα στα καταστήματα λιανικής πώλησης που θα επισκεφτείτε αλλά και στο διαδίκτυο. Συνήθως η απόσβεση του κόστους αγοράς γίνεται πολύ γρηγορότερα στις υψηλής ενεργειακής κλάσης ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι, και εσείς θα εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας μια συσκευή με μειωμένο κόστος λειτουργίας, και θα κάνετε μια συμφέρουσα αγορά. Εξυπακούεται ότι θα συνεισφέρετε και στη φροντίδα του περιβάλλοντος.

4. Κάθε ηλεκτρολόγος συμβουλεύει να αξιοποιούμε την ενέργεια του ήλιου.

Οποιοσδήποτε ηλεκτρολόγος, ειδικά στη χώρα μας, την Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη, συμβουλεύει να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια του ήλιου.

Πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε για την αξιοποιήστε και να μειώσετε τα κόστη θέρμανσης και ηλεκτρισμού.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας
Ηλιακός Θερμοσίφωνας 

 

Παράδειγμα: Το ζεστό νερό για μπάνιο και για το πλύσιμο των πιάτων. Είναι κρίμα να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, ενώ μπορούμε να έχουμε ηλιακούς. Η τοποθέτηση ενός ηλιακού και ενός boiler θα σας λύσει τα χέρια και με τα χρήματα, που θα εξοικονομήσετε, θα κάνετε απόσβεση στην επένδυσή σας άμεσα.

Επίσης, αν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά για την κάλυψη όλων των ενεργειακών σας αναγκών.

5. Μειώστε τη χρήση του air condition συνιστούν οι ηλεκτρολόγοι.

Ειδικά στη χώρα μας, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουν αρκετά οι θερμοκρασίες και μπορεί να έχουμε καύσωνες, συνιστούμε τη μείωση της κατανάλωσης του κλιματιστικού. Ανταυτού  μπορείτε να λειτουργήσετε ανεμιστήρες, είτε δαπέδου είτε οροφής. Οι ηλεκτρολόγοι συμβουλεύουν τα εξής:

  1. Ένας ανεμιστήρας οροφής αποτελεί την πιο φιλική λύση προς το περιβάλλον και την πιο οικονομική.
  2. Επιπλέον καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από το κλιματιστικό.
Ηλεκτρολόγος για τη χρήση Air Condition
Ηλεκτρολόγος Air Condition

 

Αξίζει να τονιστεί ότι σε ό,τι αφορά την αίσθηση δροσιάς, οι ανεμιστήρες βοηθούν πολύ, διότι αναδιανέμουν τον αέρα στο δωμάτιο και έχουν μικρότερο κόστος συντήρησης. Εξάλλου είναι καλύτεροι για την υγεία σας. Η ροή αέρα που προκαλούν είναι σαφώς πιο φυσική.

6. Κλείστε την πόρτα του ψυγείου σας.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργος ως τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας αλλά είναι. Μην αφήνετε την πόρτα του ψυγείου, ειδικά τους ζεστούς μήνες, ανοιχτή δίχως λόγο. Ή μην την ανοίγετε κάθε τόσο δίχως να υπάρχει λόγος. Το ψυγείο σε τέτοιες περιπτώσεις υπερλειτουργεί και καταναλώνει ενέργεια για να έρθει πάλι στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αν αυτό συμβαίνει συνέχεια, σίγουρα δεν θα εξοικονομήσετε ενέργεια.

Συμπεράσματα από τις συμβουλές του Ηλεκτρολόγου κ. Παπαλεξίου

Αυτοί ήταν μερικοί μόνο από τους τρόπους που μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε άμεσα και εύκολα στο χώρο σας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο και τεχνογνωσία. Με αυτούς και πολλούς άλλους τρόπους εγγυόμαστε πως θα δείτε τρομερή διαφορά στον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Από την άλλη θα έχετε προστατεύσει και το περιβάλλον και τον πλανήτη μας, που την περίοδο αυτή χρειάζεται περισσότερο από ποτέ επαγρύπνηση.

Ευχαριστούμε τον Ηλεκτρολόγο μας κ. Παπαλεξίου, ειδικό επιστήμονα, για το άκρως διαφωτιστικό άρθρο στην ιστοσελίδα μας.

Ωστόσο επισημαίνουμε ότι υπάρχουν ακόμη πιο περίπλοκες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας με πάρα πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη, όπως είναι η γεωθερμία κα. Για αυτό το σκοπό μπορείτε να στείλετε αίτημα για περισσότερες πληροφορίες στη φόρμα, που ακολουθεί.

Σχετικές Υπηρεσίες


Πιστοποιητικά ΔΕΗ Κυριακές και αργίες 24h

Πιστοποιητικά ΔΕΗ Κυριακές και αργίες 24h

Ήταν Κυριακή αλλά ο κ. Αργυρός Ευτύχης έψαχνε για Πιστοποιητικά ΔΕΗ στο Ίντερνετ. Κάλεσε στο τηλεφωνικό μας κέντρο και κλείστηκε το ραντεβού.

7 τρόποι να μην χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο

7 τρόποι να μην χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο

Ακολουθούν 7 τρόποι να μη χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο. Ακολουθώντας τους θα χρειαστεί να καλέσετε ξανά ηλεκτρολόγο πάρα πολύ σπάνια ή και ποτέ.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Δείτε πιο κάτω μία Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΦΥΛΛΩΝ, NO FROST

Δείτε και την επόμενη Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ, ΔΙΦΥΛΛΩΝ, NO FROST και κάντε πάλι κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ
SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, TV

Δείτε και την αξιόλογη Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, TV και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ
SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΟΜΠΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

Δείτε και την τελαυταία Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΟΜΠΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟΥ ΑΘΗΝΑ και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΟΜΠΑΣ ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ ΑΘΗΝΑ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι λένε για εμάς οι πελάτες

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ