7 τρόποι να μην χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο

7 τρόποι να μην χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο
7 τρόποι να μην χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο

Μια βασική πηγή προβλημάτων σε ένα σπίτι ή σε μια επιχείρηση τείνουν να είναι τα ηλεκτρολογικά. Πάντοτε κάτι θα χαλάει ή κάτι θα χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση. Είτε ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που “πιάνουν τα χέρια τους” ή στην αντίθετη κατηγορία των αδαών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός ηλεκτρολόγου.

Πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε συχνά ηλεκτρολογικά προβλήματα στην Αθήνα. Γνωρίζουμε πως το να καλείτε τόσο συχνά ηλεκτρολόγο μπορεί να είναι προβληματικό για πολλούς λόγους. Αρχικά:

 • Η κάθε επίσκεψη ηλεκτρολόγου κοστίζει, κάτι που μπορεί να ανεβάζει αρκετά τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας.
 • Άπειροι και μη εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερα σφάλματα στην εγκατάστασή σας. Αυτό απαιτεί επιπλέον επισκέψεις και έξτρα έξοδα.
 • Η ταλαιπωρία που περνάτε και ο χρόνος που χάνετε είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες.

Επομένως, υπάρχει τρόπος να μην χρειαστεί να περιμένετε τον πεθερό, τον μπαμπά, τον φίλο που ξέρει από ηλεκτρολογικά και να ξημεροβραδιάζεστε στο YouTube βλέποντας βιντεάκια για το πώς να φτιάξετε τον πίνακα σας.

Ακολουθούν 7 τρόποι να μη χρειαστεί να καλέσετε ηλεκτρολόγο. Ακολουθώντας τους θα χρειαστεί να καλέσετε ξανά ηλεκτρολόγο πάρα πολύ σπάνια ή και ποτέ. Θα γλυτώσετε έτσι και χρόνο και χρήμα αλλά θα αποκτήσετε και την αυτοπεποίθηση πως τα κάνατε όλα μόνος σας.

Δεν ανάβουν τα φώτα στο σαλόνι. Τι κάνω;

Κοινό πρόβλημα που πολλοί ίσως έχετε αντιμετωπίσει. Προτού να κάνετε το εύκολο και να καλέσετε ηλεκτρολόγο να έρθει να το δει, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Πριν να ανοίξετε το κινητό σας και ψάξετε το πρόβλημά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια πράγματα από πριν.

 • Ελέγξτε αν όλες οι ασφάλειες στον πίνακά σας είναι σηκωμένες. Η μόνη που θα πρέπει να είναι κλειστή είναι αυτή του θερμοσίφωνα.
 • Κοιτάξτε αν ο γενικός διακόπτης είναι ανοιχτός ή όχι. Σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος μπορεί να έχει πέσει ο γενικός ή να έχει καεί η ασφάλειά σας. Στην πρώτη περίπτωση απλά ανοίγεται την ασφάλεια. Στη δεύτερη θα χρειαστεί να την αντικατάστησε με μία ίδιας τάσης. Προσοχή όμως κατά την εξαγωγή της παλιάς. Μπορεί να είναι ζεστή και να χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.
 • Τρίτο και τελευταίο, ελέγξτε αν έχετε πληρώσει το λογαριασμό του παρόχου σας. Μεταβείτε στη χελώνα που αντιστοιχεί στο διαμέρισμά σας και δείτε: α)αν ο διακόπτης του ρεύματος είναι ανοιχτός και β)αν ο πάροχος ηλεκτρισμού έχει προβεί σε μολυβοσφράγιση του κουτιού σας.
Ηλεκτρολόγος φώτα στο σαλόνι
Φώτα σαλονιού - Ηλεκτρολόγος

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποια ασφάλεια αντιστοιχεί σε ποιό δωμάτιο ή σε ποιά συσκευή στο σπίτι σας. Ποια είναι για τα φώτα του σαλονιού, ποια για το μπάνιο και ούτω καθεξής. Μπορείτε να σημειώσετε πάνω στον πίνακα τα αρχικά της κάθε παροχής ώστε να έχετε ακριβή γνώση. Έτσι, κάθε φορά που αντιμετωπίζετε πρόβλημα δεν θα χρειαστεί να καλείτε ηλεκτρολόγο με το παραμικρό.

Δεν δουλεύουν οι πρίζες μου. Τι κάνω;

Άλλη μία βασική πηγή προβλήματος σε ένα σπίτι. Σε διάσπαρτα σημεία στα σπίτια μας έχουμε πλέον πρίζες για σύνδεση των διάφορων και ποικίλλων ηλεκτρικών μας συσκευών. Πρίζες που ποτέ δεν είναι αρκετές και πάντα θέλουμε μια παραπάνω. Πρίζες που όμως τείνουν να παθαίνουν προβλήματα και να απαιτούν επιδιόρθωση. Πριν να καλέσετε ηλεκτρολόγο και αναγκαστείτε να πληρώσετε υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας από πριν.

Κύρια προβλήματα που παθαίνουν οι πρίζες σε ένα σπίτι

1) Πόσες φορές δεν έχετε περάσει γρήγορα πάνω από ένα καλώδιο παρασέρνοντάς το στο πέρασμά σας και τραβώντας το από την πρίζα; Σε τέτοιες περιπτώσεις η πρίζα μπορεί να ξεκολλήσει από την θέση της ή να έχει ένα ενοχλητικό κενό με τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • Κατεβάζετε το γενικό του ρεύματος για να αποφύγετε την ηλεκτροπληξία.
 • Με ένα κατσαβίδι ξεβιδώνετε τις βίδες που κρατάνε την πρίζα κολλημένη στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να τραβήξετε την πρίζα προς τα έξω και να δείτε τι ζημιά έχει γίνει ακριβώς.
 • Αν η πρίζα δεν έχει υποστεί ζημιά, θα χρειαστεί μόνο να την σφίξετε καλά ώστε να στερεωθεί στον τοίχο.
Ηλεκτρικές Πρίζες
Ηλεκτρικές Πρίζες

2) Άλλες φορές όμως μια πρίζα μπορεί να καταστραφεί και να χρειαστεί αλλαγή. Σε αυτήν την περίπτωση δεν σας συμβουλεύουμε να το κάνετε μόνοι σας αν είναι η πρώτη σας φορά. Εδώ με υπευθυνότητα σας προτρέπουμε να καλέσετε Ηλεκτρολόγο.

Δεν δουλεύει η κεραία τηλεόρασης. Χρειάζομαι ηλεκτρολόγο;

Επισκευή κεραίας
Επισκευή κεραίας

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να είναι θετική. Εξαρτάται από το είδος του προβλήματος που έχετε και από το είδος εργασιών που πρέπει να γίνει. Συνήθως στις σύγχρονες κατασκευές υπάρχει εσωτερική συνδεσμολογία που μεταφέρει το σήμα από την ταράτσα στο διαμέρισμά σας. Υπάρχουν όμως φορές που δεν έχετε καλό σήμα ή που η τηλεόρασή σας παρουσιάζει παράσιτα. Πριν να καλέσετε ηλεκτρολόγο μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας.

 • Αρχικά ελέγξτε αν όλα τα καλώδια στο πίσω μέρος της τηλεόρασης είναι συνδεδεμένα καλά και σφιχτά. Μπορεί να έχουν λασκάρει είτε από πίσω είτε από την πρίζα και να μην λαμβάνει καλό σήμα η τηλεόρασή σας. Σφίξτε τα και δοκιμάστε ξανά.
 • Ελέγξτε το καλώδιο της τηλεόρασης, την πρίζα της τηλεόρασης και την υποδοχή στο πίσω μέρος. Μπορεί να έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και να χρειάζονται αντικατάσταση. Δοκιμάστε με άλλο καλώδιο ή με άλλη πρίζα για να δείτε αν το πρόβλημα φτιάχνει.

Σε γενικές γραμμές αν έχετε προβλήματα με λάμπες, πρίζες, θερμοσίφωνα, air-condition και κεραίες τηλεόρασης στο χώρο σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Με κάποια πολύ απλά βήματα που όλοι μπορούν να κάνουν, μπορείτε να φτιάξετε προβλήματα στο χώρο σας εύκολα και γρήγορα.

Σχετικές Υπηρεσίες


6 τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από επαγγελματία ηλεκτρολόγο

6 τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από επαγγελματία ηλεκτρολόγο

Ο κ. Παπαλεξίου, Ηλεκτρολόγος με μεταπτυχιακό στο περιβάλλον, αναφέρει τα εξής: Ζούμε σε μια εποχή όπου τα αποθέματα ενέργειας έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να εξαντλούνται.

Σπουδές Ηλεκτρολόγου, Επάγγελμα Ηλεκτρολόγου

Σπουδές Ηλεκτρολόγου, Επάγγελμα Ηλεκτρολόγου

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε κάποιους τρόπους που μπορείτε να κάνετε σπουδές Ηλεκτρολόγου και να ξεκινήσετε την καριέρα σας σε αυτό το επάγγελμα.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Δείτε πιο κάτω μία Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ, SERVICE ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΦΥΛΛΩΝ, NO FROST

Δείτε και την επόμενη Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ, ΔΙΦΥΛΛΩΝ, NO FROST και κάντε πάλι κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ
SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΨΥΓΕΙΩΝ, SERVICE ΨΥΓΕΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, TV

Δείτε και την αξιόλογη Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, TV και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ
SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕΡΒΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Για πλήρη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ, SERVICE ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΟΜΠΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

Δείτε και την τελαυταία Gallery για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΟΜΠΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟΥ ΑΘΗΝΑ και κάντε κλικ για να μεγεθύνετε τις εικόνες μας.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΟΜΠΑΣ ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ ΑΘΗΝΑ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι λένε για εμάς οι πελάτες

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ